איזה כיף שפנית אלינו. נדבר ממש בקרוב, אנחנו כבר מתרגשים!
עד אז, בשאר המקומות של קבוצת דינמו יצא לך לבקר?
מה הופך את חוף הים ללוקיישן האידיאלי לחתונה? למה חשוב לשים לב אם בחרתם לערוך את האירוע בחוץ ומהם הטרנדים הקולינריים שכדאי להכיר? עכשיו אפשר לחזור ולתכנן את החופה הרומנטית שחלמתם עליה. כמה עצות והכוונות לזוגות מאורסים שמתכננים חתונה הקיץ – אירוע של פעם בחיים
הימים, ימי סוף החורף, לאחר שנה בה מגיפת הקורונה טלטלה את העולם, מסתמנת תקווה גדולה לחזרה לשגרה המבורכת, ובמיוחד לאור כמות המתחסנים העולה.
במיוחד עבור זוגות שהתארסו במהלך השנה הזאת, או אפילו לפניה – אלו הן בשורות גדולות. הזוגות שהחליטו למסד את הקשר באירוע רומנטי ומרגש, בחברת בני משפחה וחברים, נאלצו לדחות את תכנון החגיגות וחלק מהם אולי אפילו חשו כי ייאלצו לוותר על החלום הגדול, ועל מימוש אירוע בדיוק כפי זה שחלמו. אבל אפשר להתעורר ולהתעודד – מסתמן שהקיץ הקרוב יחזיר איתו את האפשרות לקיים אירועים מרובי משתתפים, ובמיוחד אם תכננתם לערוך אותם באוויר הפתוח.
חוף הים הוא הלוקיישן המושלם לחתונה – עכשיו יותר מתמיד
מי שקצת משוטט ברשתות חברתיות כמו אינסטגרם, כבר נחשף לתמונות פסטורליות שמציגות בדיוק איך אירוע מושלם ורומנטי צריך להיראות. אחד הלוקיישנים שאין להם מתחרים במובן של רומנטיקה, יופי ובריזה נעימה, הוא כמובן חוף היום. חתונה על הים היא משהו נשגב שאין הרבה זוגות שיסרבו להינשא על נוף הגלים הסוערים, שמהווים את התפאורה הכי דרמטית, רומנטית, פוטוגנית ומרגשת שיש. כמו כן, בישראל חם מאוד כמעט בכל ימי הקיץ, ואילו קיום החתונה ממש על קו החוף, יכול להבטיח שהאורחים שלכם יהנו מבריזה צוננת ומלטפת, במיוחד בין הערביים, כשצבעי השקיעה הבוהקים והמרשימים צובעים את האירוע שלכם.
בעיקר עכשיו, בעולם שמתאושש מהמגיפה, כדאי לשקול לקיים את האירוע שלכם באוויר הפתוח, וכך למעשה ליהנות מכל העולמות – נוף עוצר נשימה, לצד מזג אוויר נעים שמאפשר לאורחים שלכם להתנהל בחופשיות.
שלבו אופציה של חלל מקורה – לכל צרה שלא תבוא
כל מפיק אירועים מנוסה יודע שאירוע מוצלח, מתחיל מתכנון דקדני של כל הפרטים – גדולים כקטנים, של לקיחה בחשבון של כל התרחישים האפשריים והיערכות נכונה לקראתם. אחד הפקטורים שעלולים להיות בלתי צפויים ולהשפיע לרעה על האירוע שלכם הוא מזג האוויר. בישראל, יכול להפתיע אתכם גשם או שרב כבד כמעט בכל יום בשנה. אתם לא יכולים לשלוט על מזג האוויר, אבל אתם כן יכולים להשיג שליטה על חלופות טובות ולהתכונן לכל תרחיש באופן האופטימלי, שיבטיח שהאירוע שלכם יהיה מוצלח כך או כך.
אם בחרתם לקיים אירוע חתונה ליד החוף, כדאי לבחור באולם שיכול להציע לכם גם חלופה ליום גשום או שרבי. לדוגמא, תוכלו לערוך חופה על הים בתל אביב, במקום שמציע דק יפה עבור הטקס עצמו, ולצדו אולם אליו יכולים האורחים יכולים להיכנס להמשך הטקס, הארוחה והריקודים. מקום המציע שילוב של חוץ ופנים הוא הדרך הבטוחה ביותר להיערך לכל סינריום, כאשר מומלץ לבחור אולם אירועים שצוות העובדים שלו מנוסה בהתגמשות ובשינויים של הרגע האחרון. כדאי לחפש אחר המלצות מזוגות שערכו את החתונה שלהם במקום ולשאול ספציפית לגבי בלת”מים שהיו והתנהלות הצוות מולם.
קולינריה בחתונה – כבר מזמן לא ה”רבע עוף” והבורקס שהיה פעם
בעבר, נהגו להתייחס לחתונות כאירוע המחייב ארוחה בשרית כבדה ומשביעה, כדי שהאורחים ירגישו שפינקו אותם והם “החזירו את ההוצאה” של השיקים שהביאו כמתנה לזוג הנישא. בחתונות של פעם הוגשה לשולחן ארוחה של מנה ראשונה, שלרוב כללה בורקס ברוטב פטריות, רבע עוף או מנת צלי בקר לעיקרית, וקינוחי פרווה שהשתיקה יפה להם. אבל הזמנים הללו כבר חלפו מזמן, והיום כבר יש גישה הרבה יותר פתוחה, מגוונת וגמישה כלפי האוכל בחתונה. ראשית, ברוב האירועים כבר עברו בעשור האחרון להגשה עצמית מבופה מגוון ומרהיב, והמלצרים המעונבים נעלמו מהנוף. שנית, לצד מגמת הטבעוניות והצמחונות, לא מעט זוגות בוחרים בחתונה חלבית, לעתים בשילוב עם מנות דגים, מה שמאפשר להתפרע עם הקינוחים, כאשר אין בעיית כשרות עם שילוב מוצרי חלב בהם. לצד זאת, הקינוחים הפרווה השתכללו מאוד לכשעצמם, זאת גם הודות לטרנד הטבעוני שהולך ותופס תאוצה.
האורחים מסתובבים עם דרינק ביד ומנשנשים: להפוך את האירוע למסיבת קוקטיי
אניני הטעם העלו עוד קונספט מעניין להגשת אוכל באירועים – במקום בופה אחד שפתוח לזמן מוגבל ובשלב מסוים נסגר לרגל הגשת הקינוחים ותחילת הריקודים, לבחור מספר עמדות המגישות מנות גורמה מיוחדות לאורך האירוע. כך, ניתן למשל לשוטט עם כוס יין ביד בין עמדת סביצ’ה שמגישה מנות בגודל ביס, לעבור לעמדת “המעדניה” ולקחת טוסטון עם פטה כבד וריבה, להמשיך לעמדת הגלידה האיטלקית, לחזור קצת לרקוד, לקפוץ רגע לעמדת הבשרים ולקחת שיפוד אסאדו ועוד ועוד… למעשה, העניין הקולינרי הופך להיות אחת האטרקציות המרכזיות באירוע.
כמו כן, בבחירת התפריט וההיצע הקולינרי של האירוע שלכם כדאי לקחת בחשבון גורמים של עונתיות, ולא להתעלם מההקשר של הלוקיישן. לדוגמא, בחתונה על הים כדאי להרחיב את החלק של קבלת הפנים ואולי אפילו להפוך אותו למסיבת קוקטייל של ממש, כאשר האורחים שלכם נהנים משעות של מינגלינג עם בריזה נעימה, ומשוטטים בין עמדות המתאבנים עם כוס משקה ביד. בחתונה על הים מתאים במיוחד להגיש מאכלי דגים, שהם כשלעצמם גם מאוד טרנדיים עכשיו וגם אהובים על רבים. אם החתונה שלכם נערכת בקיץ, כדאי לבחור במאכלים המתאימים לעונה, כמו מנות ומשקאות המשלבים פירות דוגמת מנגו, אבטיח וענבים וירקות כמו עגבניות, קישואים ונענע, כאשר הקו המנחה הוא קלילות ורעננות.